Постійне посилання: https://www.rvnews.rv.ua/post/view/1714376874-baileys-scho-robit-irlandskiy-liker-takim-unikalnim
Baileys – особливий лікер з м’яким вершковим смаком, який свого часу став революцією на ринку алкоголю. Він і сьогодні вигідно виділяється у череді лікерів, і це попри величезний вибір напоїв. Що ж робить Бейліс таким особливим – давайте розбиратися.
Лікер було розроблено в 1974 році. Він став експериментом Девіда Денда – одного з керівників компанії Gilbeys of Ireland. Ідея створення унікального напою була пов’язана з тим, що у 70-х роках мало хто знав про ірландське віскі. Денд поєднав його з вершками. Перший лікер був приготовлений у домашніх умовах за допомогою звичайного міксера. Але рецептура опинилася не зовсім вдалою. Вершки закисали, а готовий напій перетворювався на незрозумілу масу. На розроблення рецепту знадобилося 4 роки. Результат експерименту перевершив усі очікування. Baileys став настільки успішним, що Девід Денд створив нову компанію для продажу лікеру.
Бейліс – вершковий лікер, який виробляється в Ірландії. Його міцність – 17% обертів. Він розливається у пляшки з лаконічним дизайном, які впізнають по всьому світі. Класичний лікер має білий колір. Відтінок може відрізнятися залежно від виду Baileys. У будь-якому лікері яскраво відчуваються ноти вершків та легкі мотиви карамелі. Ще одна особливість Baileys – високий рівень цукру. Попри це, лікер не дуже солодкий. Рецептура дуже збалансована. Ще одна характерна риса – вміст справжнього ірландського віскі. Технологія виробництва продумана до деталей. Усе зроблено таким чином, що молекула алкоголю огортає вершки. Завдяки цьому, вони не закисають. Спочатку змішуються вершки та віскі, а потім додають інші компоненти.
Напій користувався великим попитом, тому було створено чотири види:
Рецепти всіх видів вершкового лікеру тримаються в секреті. Відомо тільки, що напій відрізняється абсолютно натуральним складом.
Вершковий лікер подається як дижестив – після основної їжі. Разом з ним можна запропонувати десерти: морозиво, тірамісу, печиво, зефір, фруктовий салат. Напій має бути кімнатної температури – 18-20 градусів. Baileys погано поєднується з основними стравами: м’ясом, рибою, морепродуктами, пастою. Від такої їжі слід відмовитися. Якщо лікер здається занадто міцним, можна додати пару кубиків льоду. Його можна розбавити кавою, гарячим шоколадом, какао. Також на основі вершкового лікеру роблять коктейлі. Чудові мікси виходять з горілкою, джином, віскі, ромом.
бейліс
рівненські новини
новини рівненщини
новини рівного
рівне
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи