Постійне посилання: https://www.rvnews.rv.ua/post/view/1674760574-obladnannya-dlya-pererobki-vidhodiv-cukrovogo-virobnictva
Цукровий буряк — коренеплід із дуже високим вмістом сахарози (до 20%), який широко використовують для отримання цукру. Під час обробки цукрового буряку утворюється багато відходів, тому переробка відходів виробництва цукру в Україні — надзвичайно важливе питання.
Виробництво цукру з цукрових буряків — непростий процес, який складається з таких етапів:
У процесі переробки цукрових буряків утворюються побічні продукти, тому утилізація відходів цукрових підприємств має дуже велике значення. До побічних продуктів належать:
І жом, і мелясу не можна просто викидати — потрібна переробка відходів виробництва цукру в Україні. Інакше вони стануть причиною порушення цілісності екосистеми, для відновлення якої знадобиться кілька років. Грамотна утилізація відходів цукрових підприємств не тільки збереже довкілля, а й принесе підприємству додатковий прибуток.
Утилізація цукрового жому економічно вигідна, адже він багатий на пектин, клітковину, білки й мінерали, які добре засвоюються організмом тварин. Жом у свіжому вигляді містить багато води, тому його висушують. Утилізація відходів цукрових підприємств дає змогу отримувати не тільки поживні корми для тварин, а й пектин.
Меляса — це в'язка коричнева маса, яка утворюється на останньому етапі кристалізування цукру. Її використовують для отримання цукру стронцієвим і баритовим методами, а також як один зі складників концентрованих кормів для худоби. Переробка відходів цукрової промисловості, зокрема меляси, дає змогу отримувати спирт, дріжджі, молочну й лимонну кислоти.
Щоб максимально ефективно використовувати цукровий жом і мелясу, треба розширити виробничу лінію на вихідній фазі. Переробка відходів цукрової промисловості може бути дуже вигідною економічно за умови використання сучасного технологічного обладнання.
Однин зі способів використання жому — це вилучення з нього пектину. Найактивніше пектин використовують у кондитерській галузі для виробництва цукерок, зефіру, морозива, мармеладу, желейних продуктів. У медицині пектин застосовують під час очищення організму людини від шкідливих речовин, зокрема від радіоактивних елементів.
Утилізація цукрового жому й отримання з нього пектину складаються з таких етапів:
Переробка відходів виробництва цукру в Україні допомагає розв'язати проблему їх утилізації та підвищити рентабельність виробництва.
переробка
цукор
переробка цукрового виробництва
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи