Постійне посилання: https://www.rvnews.rv.ua/post/view/1658339168-vidoma-dizaynerka-podililas-dosvidom-harchuvannya-pid-chas-gv
Вона має 4-місячного сина Іванка
Рівненська дизайнерка, засновниця жіночого бренду одягу YANKOVSKA BRAND Яна Янковська описала на своїй сторінці в соцмережі Instagram власний досвід грудного вигодовування.
Молода матуся 4-місячного Іванка підтримує легке й комфортне материнство із улюбленими продуктами в раціоні.
Про це Яна розповіла в рамках ініціативи #їж_та_годуй, яка поширює важливі знання у питаннях материнства.
За цим хештегом у соціальних мережах ви зможете знати історії українок, які діляться власним харчування під час ГВ.
"Мені так часто дівчата пишуть в дірект і запитують: "А ти що, суші їсиш? А коли ввела? А яка реакція була?". У сезон ягід питання звучать так: "Не боїшся їсти так багато червоних?". І такого типу питань дуже багато. Особисто я боялася та відслідковувала реакцію Івана перших три тижні. Їла дієтичне, а в основному каші. Жартую,що за життя їх стільки не з'їла, як за ті три тижні. Дозволяла собі лише "кусьнути" трохи чогось смачненького, тоді спостерігала і переконувалася щоразу, що все нормально і поступово додавала в раціон. Скажу відверто: мене залякала державний дерматолог, до якої ми звернулися із лікуванням пелюшкового дерматиту. Згідно з її списком, мамі можна лише вермішель, картоплю, кролика, індичку, телятину, оливкову олію, сірий хліб, м'ятний чай і все. А коли в тебе на руках маленька дитина і ти ще так мало знаєш і тобі кажуть, що проблема через мамине харчування, ти сліпо слухаєш і робиш все, аби чимшвидше долікувати", - ділиться своїм досвідом Яна Янковська.
Яна зауважує, що переконавшись на власному досвіді, вона зрозуміла, що мамине харчування в період лактації має бути різноманітним та збалансованим, а не жорстоко обмеженим.
"Повернувшись додому з лікарні, мене всі частували смачненьким, щоб їла більше, бо ж нас двоє. Але ні, норма калорій для мами, яка годує грудьми, на 330-400 калорій на добу вища, ніж вона споживала до вагітності, то ж за двох їсти не варто", - зазначає дизайнерка.
Молода матуся хоче донести іншим, що харчування матері не впливає на появу коліків, діарей чи закрепів у дитини.
"У перші тижні їжте новий продукт зранку в невеликій кількості, аби відстежити реакцію дитини. Якщо дитина почувається добре, тобто немає висипів, болю чи здуття в животі, поступово збільшуйте кількість обраного вами продукту. Якщо ж у дитинки з'явилися ознаки харчової алергії - відмовтеся від продукту на кілька тижнів і подивіться, чи зникнуть симптоми", - радить Яна Янковська.
Вона резюмує, що варто все робити, зважаючи на власні відчуття, адже лише мама найкраще знає, як добре їй та малюку.
Додамо, що UNICEF Ukraine наголошують, що харчування мами в період лактації має бути різноманітним та збалансованим.
UNICEF Ukraine
грудне вигодовування
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи