Постійне посилання: https://www.rvnews.rv.ua/post/view/1534020303-u-speku-dobre-piti-kvas-kraschi-narodni-recepti
Житній хліб підсушіть до рум’яних сухарів, залийте кип’ятком, дайте настоятись кілька годин. Коли остигне, процідіть та додайте цукор, дріжджі, лимонний сік чи кислоту. Залиште на добу, тоді розлийте у пляшки, закрийте та винесіть на 2-3 дні в холодне місце.
На 800 г житнього хліба – 6-7 літрів води, 1-2 склянки цукру, 5 г пресованих дріжджів, ½ столової ложки лимонної кислоти або сік двох лимонів.
Житній хліб, висушений у духовці, залийте гарячою водою і ретельно перемішайте. Коли заготовка остигне до температури парного молока, додайте розведені дріжджі та дайте постояти 10-12 год. Потім процідіть і в рідину додайте цукор, родзинки, лимонну кислоту чи сік лимона. Все перемішайте та залиште на добу. Потім розлити у пляшки, добре закрийте і винесіть на холод. Через добу квас буде готовий до вживання.
На 800 г житнього хліба – 7 літрів води, 2 склянки цукру, 2 столові ложки родзинок, 1 чайна ложка лимонної кислоти чи сік одного лимона, 5 г пресованих дріжджів, розведених у ½ склянки теплої води з 2 ст. л. борошна.
кращі народні рецепти
добре пити квас
у спеку
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи