Підсумкова зустріч відбулася в Держпродспоживслужбі за участю представників місії Туреччини, Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука та ряду відповідальних керівників структурних підрозділів Держпродспоживслужби. Під час зустрічі були обговорені результати візиту та інспектування підприємств, які займаються виробництвом яловичини.
Місія проводилася з метою визнання системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні в цілому, що означає можливість відкриття експорту зазначеної продукції українського виробництва до Туреччини. Для цього експерти ознайомилися з функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби, її територіальних органів, роботою лабораторії Державного науково—дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-—санітарної експертизи (м. Київ) та державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».
Окремим пунктом роботи місії було інспектування ряду господарств, що утримують ВРХ та забійних підприємств, які зацікавлені в експорті своєї продукції до Туреччини.
За результатами роботи місії буде складено фінальний звіт, у якому буде дана оцінка системи державного контролю за виробництвом м’яса яловичини та висловлені відповідні пропозиції.
Під час зустрічі також було обговорено проект ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Туреччини.
Зазначимо, що Республіка Туреччина є однією із країн—лідерів зі споживання яловичини і дана держава дуже зацікавлена в імпорті цієї продукції з України.
Підбиваючи підсумки, перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук зауважив, що ця технічна місія стала результатом плідної роботи Держпродспоживслужби, Мінагрополітики та бізнесу впродовж останніх двох років.
Жук Галина
ТМЦ.ІНФО - Тернопільський Медіа Центр